Stellantis (FCA-PSA) maakt bestuur bekend

Ook een deadline voor fusie

Stellantis

De fusie van Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA, Stellantis genaamd, krijgt vorm. Men maakt nu bekend hoe de top van het nieuwe concern eruit komt te zien.

Eind vorig jaar werd bekend dat Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA daadwerkelijk samengaan tot één groot concern. Daarmee wordt het in één klap de vierde automaker van de wereld. Het Stellantis gedoopte concern krijgt onder andere de merken Peugeot, Citroën, DS, Opel/Vauxhall, Fiat, Jeep en Alfa Romeo onder haar vleugels. Eerder werd al bekend dat de huidige CEO van PSA, Carlos Tavares, ook de CEO van Stellantis wordt. Nu doet Stellantis meer uit de doeken over de organisatie.

Helemaal in de top vinden we John Elkann (FCA) als bestuursvoorzitter. Naast hem schuift Robert Peugeot (PSA) als vice-voorzitter aan. Zowel Elkann als Peugeot is erfgenaam van de families die de merken oprichtten waarmee het ooit allemaal begon; Fiat en Peugeot. Ook zijn zij momenteel al de bestuursvoorzitters van de nog afzonderlijk opererende concerns. De Franse zakenman Henri de Castries, nu voorzitter bij de Amerikaanse investeringsgroep General Atlantic, wordt onafhankelijk bestuurder. Naast het hoofdbestuur benoemt men ook een hele reeks niet-uitvoerende bestuurders. Daarbij treffen we onder meer Juventus-voorzitter Andrea Agnelli, net als Elkann erfgenaam van Fiat-oprichter Giovanni Agnelli. Andrea is zijn kleinzoon en hij is de zoon van voormalig Fiat-CEO Umberto Agnelli.

Verdere niet-uitvoerende bestuurders worden Fiona Clare Cicconi (Italiaanse, AstraZeneca), Nicolas Dufourq (Fransman, Bpifrance), Ann Frances Godbehere (Canadese, Shell), Wan Ling Martello (Filipijnse, Nestlé en Wallmine), Jacques de Saint-Exupéry (Fransman, PSA) en Kevin Scott (Amerikaan, Microsoft). Al deze mensen gaan pas écht aan de slag als de fusie eenmaal rond is. Stellantis meldt dat het daarvoor nog steeds mikt op 'eind eerste kwartaal 2021'.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.