Fusie FCA en PSA loopt verdere vertraging op

Onderzoek opgeschort

FCA PSA Michael Manley - Carlos Tavarez

De Europese Commissie (EC) heeft het onderzoek naar de voorgenomen fusie van Fiat Chrysler Automobiles en PSA Groupe voorlopig opgeschort.

De autoproducenten hebben de gevraagde informatie nog niet aangeleverd, zo laat de EC woensdag weten. Het onderzoek van Brussel spitst zich toe op de vraag of de concurrentie op de markt voor bestelbusjes in veertien EU-landen en het Verenigd Koninkrijk wordt beperkt door het samengaan van de autoproducenten.

"Deze procedure in onderzoeken naar beoogde fusies wordt niet in gang gezet als de betrokken partijen tekortschieten in het - tijdig - aanleveren van belangrijke informatie waar de commissie om gevraagd heeft", aldus de EC. "Wanneer de ontbrekende informatie wordt aangeleverd, gaat de teller opnieuw lopen en wordt de deadline waarop de commissie uitsluitsel moet geven opnieuw vastgesteld." Die deadline lag eerder op 13 november.

Voor Fiat Chrysler is het niet het enige slechte nieuws van vandaag, aangezien er ook invallen zijn gedaan vanwege mogelijk gesjoemel met dieselmotoren.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.