Fusiebedrijf FCA Automobiles en Groupe PSA heet Stellantis

Verlichten

Stellantis

Het bedrijf dat moet voortkomen uit de fusie tussen Fiat Chrysler Automobiles en PSA Groupe krijgt de naam Stellantis. Hiermee wordt de volgende stap gezet in de plannen van de twee grote automakers om samen verder te gaan. De bedrijven hopen de fusie in het eerste kwartaal van volgend jaar af te ronden.

De twee bedrijven schrijven in een verklaring dat de oorsprong van de nieuwe naam in het Latijn ligt, bij het woord 'stello', dat iets betekent als 'verlichten met sterren'.

"Het haalt inspiratie uit de nieuwe en ambitieuze samenvoeging van deze twee bekende automerken en sterke bedrijfsculturen, die met het samenvoegen nieuwe leiders worden in de mobiliteitswereld, maar tegelijkertijd dezelfde oude waarden behouden", aldus de bedrijven in een persbericht.

Autoliefhebbers die bang zijn dat met de nieuwe naam automerken als Fiat, Peugeot, Chrysler en Jeep zullen verdwijnen, kunnen gerust zijn: Stellantis is slechts de naam van het nieuwe moederbedrijf. De individuele merknamen van de auto's blijven gewoon zoals ze al jaren zijn. Ook de logo's veranderen niet. Fiat Chrysler Automobiles en PSA Groupe laten weten het Stellantis-logo nog te moeten presenteren.

Het fusiebedrijf wordt qua verkoopaantallen de vierde automaker ter wereld en qua omzet de derde. Fiat Chrysler Automobiles en PSA Groupe mikken nog steeds op het eerste kwartaal van 2021 om de fusie af te ronden.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.