Frankrijk zet streep door trajectcontroles

'Ze leveren te weinig op'

Frankrijk snelweg

Wie de laatste jaren weleens in Frankrijk is geweest, weet mogelijk dat trajectcontroles niet alleen zijn voorbehouden aan Nederland of België. Franse media schrijven nu dat de trajectcontroles langzaamaan zullen verdwijnen. Ze zouden te duur zijn in onderhoud, al zet een automobilistenorganisatie daar zijn vraagtekens bij.

Franse media schrijven dat de Franse verkeersveiligheidsorganisatie Sécurité Routière besloten heeft om de langzaamaan te stoppen met trajectcontroles in het land. De apparatuur is bij de oudste trajectcontroles - die in 2012 verschenen - aan onderhoud of zelfs vervanging toe. Een dure grap. De Franse autoriteiten hebben een aanbesteding gelanceerd voor nieuwe flitspalen die de trajectcontroles gaan vervangen. Automobilistenorganisatie 40 Millions d'Automobilistes is het niet eens met de motivatie van Sécurité Routière.

De belangenclub meent dat niet de hoge onderhouds- en vervangingskosten van de apparatuur van de trajectcontroles aan het besluit ten grondslag ligt, maar de winstgevendheid. 40 Millions d'Automobilistes schrijft dat een trajectcontrole gemiddeld minder dan 5.000 boetes per jaar 'oplevert', tegenover 14.000 voor een reguliere  flitser. Volgens 40 Millions d'Automobilistes is het bewijs daarmee geleverd: "[...] snelheidscontroles zijn er niet om de veiligheid van de weggebruiker te waarborgen, wel om de automobilisten de portemonnee te laten trekken."

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.