Fraai mysterie: Maserati Quattroporte

Fraai mysterie: Maserati Quattroporte
Fraai mysterie: Maserati QuattroporteFraai mysterie: Maserati QuattroporteFraai mysterie: Maserati QuattroporteFraai mysterie: Maserati QuattroporteFraai mysterie: Maserati Quattroporte
Aan al het goede komt een einde, dus ook aan de carrière van de huidige Maserati Quattroporte. Maar geen nood: de sportwagenfabrikant is bepaald niet over een nacht ijs gegaan bij het ontwikkelen van de opvolger. Zojuist heeft de auto officieel het levenslicht gezien.

We moeten het nu nog met zes foto's doen: Maserati heeft besloten pas later de technische specificaties vrij te geven. Het is echter een publiek geheim dat het Italiaanse merk overstapt naar turbotechniek. Er komt in ieder geval een V8 biturbomotor (zie foto 6) en wellicht ook een geblazen V6. Als we naar het kenteken op foto 3 kijken, zou het vermogen zomaar 530 hp (535 pk) kunnen bedragen, een flinke stap vooruit ten opzichte van de huidige 400 pk van de instap-Quattroporte.

Door het gebruik van lichtgewicht materialen wordt de Quattroporte ook een stuk minder zwaar. Het gewicht daalt met maar liefst 150 kilogram. Dit lagere gewicht en de nieuwe motorisering moet voor een flink lager verbruik zorgen. Maserati heeft in de afgelopen maanden een verbruiksreductie van maar liefst 30 procent beloofd.

Diesel en vierwielaandrijving

Maserati gaat sowieso flink wat nieuwe wegen inslaan met de nieuwe Quattroporte. Er komt volgens Car Magazine bijvoorbeeld een dieselversie en ook wordt vierwielaandrijving een optie. Standaard is de auto uiteraard gewoon weer voorzien van achterwielaandrijving.

Mede door de introductie van de nieuwe Quattroporte, de Ghibli (het kleine broertje van de Quattroporte, dat ook voor 2013 gepland staat) en de Levante SUV (2014) hoopt Maserati vanaf 2015 op jaarbasis 50.000 auto's te gaan bouwen.

De Quattroporte debuteert in januari op de NAIAS in Detroit. In de aanloop naar die show krijgen we dan eindelijk te horen hoe veel vermogen de auto heeft en hoe zuinig-ie dan eigenlijk is.

#UPDATE

Maserati heeft nu ook bewegende beelden van zijn nieuwe superlimo gepresenteerd.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (122) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.