Formule 1-coureur Zhou Guanyu mag blijven

Tot op heden succesvol

Zhou Guanyu

Goed nieuws voor Formule 1-scheurneus Zhou Guanyou. De nog kakelverse coureur presteert naar tevredenheid van Alfa Romeo F1 Team Orlen wel naar tevredenheid en mag nog minimaal een jaartje blijven.

De 23 jarige Zhou Guanyu tekende in november 2021 een contract met Alfa Romeo voor het Formule 1-seizoen van 2022. Guanyu duwde daarmee Antonio Giovinazzi uit zijn stoeltje en werd de nieuwe teamgenoot van Valtteri Bottas. Alfa Romeo F1 Team Orlen - zoals het raceteam van Alfa Romeo voluit heet - zegt het avontuur met Guanyu ook in 2023 aan te willen gaan.

Volgens Alfa Romeo heeft Guanyu een mate van volwassenheid en vaardigheid laten zien die niet bij zijn leeftijd past. Ook zou de eerste Chinese coureur die full-time in de Formule 1 zijn stuurmanskunsten vertoont, het goed kunnen vinden met Bottas. Alfa Romeo staat momenteel zesde in het constructeurskampioenschap. Zhou staat met 6 punten op moment van schrijven op de 17 plek, een stapje onder Tsunoda (11 punten) en Stroll (5 punten).

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.