Ford stoot Golf van de troon

Fiesta bestverkochte auto maart

Ford Fiesta actiemodellen
Ford heeft in de maand maart 47.000 nieuwe Fiesta's aan de man gebracht, waarmee de B-segmenter de Volkswagen Golf van de troon stoot en de bestverkochte personenauto in Europa is.

Aan de vooravond van de introductie van de nieuwe Fiesta beleeft de inmiddels bijna tien jaar oude generatie een heuse verkoopopleving. Met 47.000 verkochte auto's is er bovendien sprake van een stijging van 12 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2016. Roelant de Waard, vice-president Marketing, Sales en Service van Ford Europa, laat in een gesprek met Automobiel Management weten dat maart sowieso een goede maand was voor Ford, dat over de gehele linie meer auto's verkocht. 'Maar de Fiesta was opnieuw onze best verkochte auto, met meer dan 12 procent van het totale aantal verkochte Fords', aldus De Waard.

Chique uitvoeringen
Opvallend is dat bijna 70 procent van de in maart verkochte Fiesta's in Europa zijn uitgerust met een chic pakketje, waarvan het in 17 procent van de gevallen om een Titanium-uitrusting gaat. In ons land zijn het vooral de sportieve ST-Lines met 1.0 Ecoboost die als warme broodjes gaan; met 30 procent is dat de populairste uitvoering.

In Spanje verbreekt de verkoop van de Fiesta alle records: daar wist Ford in de maand maart maar liefst 97 procent méér Fiesta's weg te zetten dan in het jaar ervoor. En ook in Italië is de compacte Ford flink populair: daar is het aantal nieuwe verkochte Fiesta's met 21 procent gestegen.

PRIVATE LEASE Ford Fiesta

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.