Ford Ranger Platinum: nieuwe luxueuze topversie

Verboden vrucht

Ford Ranger Platinum
Ford Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger PlatinumFord Ranger Platinum

Ford introduceert een nieuwe luxueuze topuitvoering van de Ranger. Die luistert naar de passende naam Platinum. Op motorenvlak valt er weinig te kiezen, de Ranger Platinum heeft namelijk altijd een V6. In Nederland valt op Platinum-vlak overigens helemaal niets te kiezen.

De nieuwe Ford Ranger was er als XL, XLT, Limited, Wildtrak en Raptor en daar komt nu deze nieuwe Platinum bij. Waar de XL en XLT vooral voor bedrijven zijn bedoeld, zijn de Limited, Wildtrak en Raptor de op particulieren toegespitste versies. De Raptor is de absoluut ruigste variant, deze Platinum staat in de orderboeken als de meest luxueuze topversie...

... maar niet in Nederland. De Nederlandse importeur zegt tegen AutoWeek dat de Platinum-versie niet naar ons land komt en dat het leveringsgamma hier blijft bestaan uit de XL, XLT, Limited, Wildtrak en Raptor. Wat missen we? Een Ford Ranger die net als de Raptor een 3.0 V6 heeft. In de Ranger is die zescilinder een 300 pk sterke benzinemotor, maar in de Platinum is de 3.0 V6 een 240 pk en 600 Nm sterke turbodiesel. Die machine is gekoppeld aan een tientraps automaat die het vermogen over alle vier de wielen verdeelt. Het maximum trekgewicht bedraagt een bepaald niet malse 3.500 kilo, het laadvermogen bedraagt meer dan 1.000 kilo.

Ford Ranger Platinum

Ford Ranger

Vanbuiten onderscheidt de Ranger Platinum zich met een unieke en chroomkleurige grille van zijn minder weelderige broeders. Ook zijn de 20-inch lichtmetalen wielen met zwarte delen een herkenningspunt. De standaarduitrusting omvat onder meer een zogenoemde soft-close klep van de laadbak, een klep die zichzelf dus dichttrekt. Privacy glass, matrix-ledkoplampen en dakrails maken tevens deel uit van het Platinum-feestje. Hetzelfde geldt voor zaken als een 12-inch instrumentarium een 12-inch infotainmentscherm, een uitgebreid audiosysteem van B&O en een inductielader. Je weet niet wat je mist, maar nu dus wel.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.