Ford Mustang Mach-E vestigt Brits zuinigheidsrecord

Van John O'Groats naar Land's End

Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is in het Guinness Book of World Records gekomen. De elektrische Ford wist de enorm lange rit van John O'Groats naar Land's End het zuinigst af te leggen van alle elektrische deelnemers.

In het Verenigd Koninkrijk geldt de rit van John O'Groats (in het uiterste noorden van Schotland) naar Land's End (uiterste zuidwesten van Engeland) als de langste rit in Groot-Brittannië. Twee verder uit elkaar liggende bestemmingen kun je op het eiland niet vinden. Vandaar dat het een populaire rit is om records mee te vestigen in het Verenigd Koninkrijk. Nu heeft de Mustang Mach-E er eentje te pakken. De volledig elektrische Ford legde de ruim 1.350 kilometer lange rit zuiniger af dan welke elektrische auto dan ook. Zo heeft de jury van Guinness World Records geverifieerd.

De Mustang Mach-E kon ruim 10 km per kWh afleggen. "Met een netto beschikbare batterijcapaciteit van 88 kWh komt de bereikte efficiëntie neer op een actieradius van ruim 800 kilometer. Dat is bijna 200 kilometer meer dan de officiële actieradius van de Mustang Mach-E, die 610 kilometer (WLTP) bedraagt. Bovendien is het een verdrievoudiging van het doel dat door Guinness World Records is gesteld voor dit nieuwe record voor elektrische voertuigen", aldus Ford. De auto is tijdens de rit twee keer bijgeladen, met in totaal 45 minuten laadtijd. Achter het stuur zaten BBC-correspondent Paul Clifton en zuinigheidsrecordhouders Fergal McGrath en Kevin Booker.

PRIVATE LEASE Ford Mustang Mach-E

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.