Ford-feest: 7 miljoenste Explorer

Ford-feest: 7 miljoenste Explorer
Bij Ford hangen de vlaggen uit: van de Explorer zijn sinds z'n introductie liefst 7 miljoen exemplaren verkocht.

Wie een blikt werpt op het Amerikaanse SUV-aanbod van Ford, komt daar onder andere de Explorer en de Expedition tegen. Die laatste zwaait daar wat formaat betreft absoluut de scepter, maar ook de Explorer is niet bepaald een kleine jongen. In 1990 verscheen de eerste generatie op de markt, en sindsdien hebben liefst 7 miljoen exemplaren het levenslicht gezien.

De eerste generatie - hier nooit verkocht - ging volgens Ford 'meer dan 1 miljoen keer' over de toonbank In 1995 kwam z'n opvolger, een model dat we hier wél op het asfalt hebben gezien. Tot 2002 mocht deze klanten voor zich winnen, en aan het eind van z'n carrière stond de teller op 'meer dan 4 miljoen'. Generatie 3 (op afbeelding 1 van Ford verkeerd afgebeeld) en 4 volgden en inmiddels is zelfs de vijfde generatie aan het eind van z'n levensloop. De teller staat nu op 7 miljoen exemplaren, en Ford denkt het succes van de SUV te verlengen door op de LA Motor Show een herziene versie te presenteren. Op 19 november wordt-ie uit de doeken gedaan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.