Ford Ecosport-facelift laat nieuwe neus zien

Edge-neus voor kleine cross-over

Ford Ecosport
Ford EcosportFord EcosportFord EcosportFord EcosportFord EcosportFord Ecosport
De Ford Ecosport heeft in zijn jonge leven al eerder wijzigingen ondergaan, maar binnenkort mag de compacte cross-over opnieuw onder het mes. Deze foto's laten duidelijk zien dat we een Edge-achtige grille kunnen verwachten.

Het verhaal van de Ecosport mag inmiddels bekend zijn: de auto is ontwikkeld met het oog op onder meer Zuid-Amerika, maar kwam in een iets aangepaste vorm ook in Europa de strijd aangaan in zijn populaire segment. Al na een jaar besloot Ford dat het grote reservewiel op de achterklep wellicht iets te veel van het goede was voor de Europese kopers, dus kwam er een achterklep die in plaats daarvan de kentekenplaat huisvest.

Binnenkort is het tijd voor een tweede vernieuwing, deze keer aan het front. Dat krijgt de vijfpuntige grille die we van de Edge kennen, een auto die op zijn beurt weer erg Amerikaans aandoet. Aan de achterzijde lijkt alles bij het oude te blijven.

De Ecosport die wij hier sinds 2014 kennen, is niet de eerste generatie van het model. Van de eerste generatie, die vanaf 2003 leverbaar was in Brazilië, is getuige foto's 6 en 7 minimaal één exemplaar in Nederland te vinden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum