Ford Bronco Raptor testend op weg

Terreinbeul

Ford Bronco Raptor spyshots

Ford geeft maar wat graag zijn hoog boven de grond staande modellen de bekende Raptor-behandeling. Dat betekent uiteraard dat ook de Bronco vroeg of laat aan de beurt is.

De nieuwe Ford Bronco ziet er dankzij zijn bonkige retro-uiterlijk al veel stoerder uit dan menig SUV waar-ie klanten bij vandaan hoopt te trekken. Toch zijn er ongetwijfeld mensen die ook deze Ford nog veel te braaf vinden. Wellicht weet de Bronco Raptor ze wel te overtuigen. Zoals we dat kennen van onder meer de F-150 Raptor en Ranger Raptor wordt dat een auto die eruit zal zien alsof-ie in volle vaart overal doorheen dendert.

Ondanks de uitbundige hoeveelheid verhullende stickers en doeken is direct te zien dat het een zeer heftige Bronco wordt. Hij staat niet alleen hoger op zijn wielen, maar ook de spoorbreedte lijkt iets te zijn gegroeid. Dat is allemaal niet gebeurd zonder het onderstel, vering en dempers voor te bereiden op het ruigere werk. Waarschijnlijk krijgt de Bronco Raptor namelijk dezelfde 3.5 V6 als de F-150 Raptor in zijn neus en die is goed voor een krappe 500 pk. Dat wil dus wel.

Verwacht bovendien de nodige uiterlijke aankleding, zoals een aangepaste grille met daarin 'Ford' groot uitgeschreven, dikkere treeplanken, extra kunststofaccenten en skidplates die eruitzien alsof ze keien ter grote van een Keicar zonder moeite van zich afslaan. Nu al hebberig? Dan zal je helaas bij de Nederlandse Ford-dealer niet aan het juiste adres zijn, want hier hoeven we 'm niet te verwachten.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 449
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 591
 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.