Nieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actie

Alleskunner

Nieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actie
Nieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actieNieuwe Ford F-150 Raptor klaar voor actie

Ford heeft de nieuwe generatie van de F-150 de Raptor-behandeling gegeven. Het resultaat mag er zijn; een pick-up die ruig terrein met huid en haar op moet kunnen vreten.

Met de uitgaande Ford F-150 Raptor werden fans in zekere zin een klein beetje teleurgesteld. Hoewel dat een heerlijk ruige pick-up was én hij sterker was dan de voorgaande generatie, moest de in Amerika zo geliefde V8 het veld ruimen. In de plaats daarvan schroefde Ford er een V6 in die met zijn 450 pk wel sterker was dan de V8 van voorheen. Er werd stiekem op gehoopt dat de nieuwe F-150 Raptor weer een V8 zou krijgen, maar dat is niet gebeurd. Wel is de 3.5 V6 ongetwijfeld weer een stapje sterker, al houdt Ford nog even onder de pet hoe sterk precies. De V6 stuurt zijn krachten in ieder geval via een tientraps automaat naar alle vier de wielen. Optioneel gaat de krachtverdeling middels een Torsen-sperdifferentieel.

Vanzelfsprekend is de Raptor niet te missen als de opper-F-150. De aanblik aan de voorkant wordt grotendeels bepaald door een enorme grille met de merknaam in grote letters uitgeschreven erin. De hoger op zijn tot 37-inch wielen staande F-150 heeft daarnaast aan de voorkant, zijkant en achterkant wat 'omhooggetrokken' koetswerk om de bodemvrijheid verder te vergroten. Volgens Ford is er met de 37-inch wielen dik 30 cm spelingsruimte in de wielkasten en bij de kleinere 35-inch wielen zelfs 35 cm aan de voorkant en 38 cm aan de achterkant. Handig als je stevige obstakels moet overwinnen. Diverse skidplates moeten ervoor zorgen dat de kwetsbare delen beschermd zijn tegen opspattende stenen. Een langere veerweg en elektronisch verstelbare Fox Racing-schokdempers houden de F-150 ook zoveel mogelijk bij de grond vandaan.

Ford F-150 Raptor

Uiteraard zijn er weer diverse rijmodi om van de Raptor een zo veelzijdig mogelijk scheurmonster te maken. Wie graag losgaat in een woestijnachtig gebied met alle ruimte - ja, in de VS heb je dat - kan weer de Baja-modus gebruiken. Daarmee kan de Raptor op zandgrond zo optimaal mogelijk op snelheid komen. Daarnaast heb je onder meer een modus waarmee je over rotsachtige ondergronden kunt 'kruipen', maar ook een modus die de Raptor enigszins moet temmen voor gebruik op de openbare weg. Wil je de F-150 Raptor als pakezel gebruiken, dan kun je voortaan dik 630 kilo meenemen. Het maximale trekgewicht van 3.719 kilo is ook indrukwekkend te noemen.

We zijn benieuwd welke prestatiecijfers de F-150 Raptor verder neerzet, daarover krijgen we ongetwijfeld snel meer te horen. Wat de Ford in de VS gaat kosten is nog niet bekend. Op een Nederlandse prijs hoef je vanzelfsprekend niet te wachten, wij krijgen 'm niet.

PRIVATE LEASE Ford F-150

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.