Ford Bronco Pick-up afgeschoten

Potentieel obstakel

Ford Bronco

De in de Verenigde Staten bijzonder warm ontvangen nieuwe Ford Bronco krijgt geen pick-upbroertje. Hoewel de komst van de Bronco met open laadbak nooit officieel was aangekondigd, melden bronnen aan Automotive News dat de plannen er wel degelijk waren.

Met de herboren Bronco heeft Ford een met retrodesign doorspekte en toch vrij utilitaire offroader op zijn Amerikaanse menukaart staan, waarmee Ford de wapens geladen heeft om de Jeep Wrangler dwars te zitten. De Wrangler heeft in de vorm van de Gladiator een pick-upbroer en ook de Bronco zou een versie met open laadbak krijgen. Dat feestje gaat niet door, zo melden bronnen aan Automotive News.

Hoewel Ford nooit zelf heeft aangekondigd dat het de achterkant van de Bronco zou openknippen, gingen er geruchten rond dat de Amerikanen een Bronco Pick-up voor 2024 wel degelijk in het vat hadden zitten. Door die plannen zou nu een streep zijn gezet, waarna Ford toeleveranciers daarvan op de hoogte zou hebben gesteld. De Bronco Pick-up zou net als de reeds bekende Bronco gewoon benzinemotoren krijgen, wat Fords doel om in 2030 zo'n 40 procent van zijn internationale verkopen uit EV's te laten bestaan in de weg zou gaan zitten. Daar komt bij dat een pick-upversie van de Bronco klanten zou kunnen wegsnoepen van de nieuwe Ranger, die binnenkort het levenslicht ziet. Dat geldt in mindere mate voor de onlangs gepresenteerde Maverick, een pick-up met een zeldragende carrosserie waarmee Ford zijn vizier heeft gericht op de Hyundai Santa Cruz.

Een Bronco Pick-up komt er dus niet, maar dat betekent niet dat het Bronco-gamma niet verder wordt uitgebreid. Zo komt er onder meer een Raptor-achtige versie.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.