Ford Bronco Raptor laat zich zien

Bekend recept

Ford Bronco Raptor spyshots
Ford Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshotsFord Bronco Raptor spyshots

Ford blikte zelf al eens vooruit op een heftige Raptor-versie van de Bronco, maar daarna was het lange tijd stil rond de Amerikaan. Tot nu, want dit prototype is onmiskenbaar de extra ruige Bronco.

Alweer acht maanden geleden schotelde Ford ons een foto voor van een enthousiast door de lucht vliegende Ford Bronco. Het eerste levensteken van een Raptor-versie. Ook schoof er toen al een wat hoger op zijn poten staande Bronco voorbij de lens van onze spionagefotograaf. Nu gebeurt dat opnieuw en deze keer met wat minder camouflagemateriaal op de koets. Ook is nog beter te zien hoe extreem de Ford precies wordt.

Je hoeft namelijk geen twee keer te kijken om te zien dat de Bronco Raptor een behoorlijk grotere bodemvrijheid heeft dan het reguliere model. Ook de spoorbreedte is flink toegenomen en de Bronco heeft ook bredere wielkasten dan gewoonlijk. Een aangepast onderstel met extra robuuste veren en dempers alsmede dikke terreinbanden zorgen ervoor dat je met de Bronco Raptor op behoorlijke snelheid over ruig terrein moet kunnen scheuren. Tenslotte is door een laag wit folie al een beetje van de grille te zien. Verwacht de merknaam Ford in grote letters volledig uitgeschreven op de plek waar nu nog een zwart-wit gespikkeld lamel zit. Net zoals de Amerikanen dat bij de Raptor-versies van de F-150 en de Ranger ook al deden. Bij het reguliere type staat op die plek nu de modelnaam.

Liefhebbers van achtcilinders moeten we helaas teleurstellen, want het is niet heel waarschijnlijk dat de Bronco Raptor een V8 in zijn neus krijgt. Zelfs de F-150 Raptor doet het inmiddels al voor de tweede generatie op rij met een V6. Dikke kans dat die 3,5-liter V6 ook naar de Bronco gaat en met een verwacht vermogen van tegen de 500 pk heeft-ie wat dat betreft niets te klagen. De onthulling  verwachten we volgend jaar pas. Naar Nederland komt-ie logischerwijs niet.

PRIVATE LEASE Ford Bronco

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.