Fisker roept alle Karma's terug

Fisker Karma
Vanwege een probleem met de koelventilator roept Fisker alle Karma's terug om dit euvel te verhelpen. Aanleiding is de recente spontane ontbranding van een Karma in Californië.

Binnen korte tijd vlogen in de Verenigde Staten twee Fiskers Karma spontaan in brand; de eerste keer in mei in een garage in Sugar Land (Texas), de tweede keer tien dagen geleden op straat in Woodside, Californië. De oorzaak van die laatste brand is volgens onderzoeksbureau Pacific Rim Investigative Services Group een defect in de koelventilator linksvoor. Hierdoor kan de boel oververhit raken en vlam vatten. Fisker heeft daarom besloten alle tot nu toe verkochte Karma's, wereldwijd 2.400 auto's, terug te roepen om de ventilator te vervangen. In Nederland gaat het om een kleine 130 auto's.

Het incident zou volgens de experts te wijten zijn aan één foute component en niets te maken hebben met de lithium-ion-batterijen, de motor, het uitlaatsysteem of andere elektrische componenten. Volgens een woordvoerder van Fisker is er geen bewezen verband tussen de brand in Californië en die in Texas eerder dit jaar. De oorzaak van die brand is nog niet bekend en volgens de woordvoerder zal die zeer waarschijnlijk niet kunnen worden vastgesteld.

Het is niet de eerste keer dat er Karma's worden teruggeroepen. In maart verving acculeverancier A123 Systems de accupakketten, in december vorig jaar ging het om een foutje in de software.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.