Fiesta Sport: afgezwakte ST

Ford Fiesta Sport
Dat op de Salon van Parijs de supersportieve Fiesta ST debuteert, was al langer bekend. Nu heeft Ford ook bekend gemaakt dat er een tweede sportieve Fiesta op de Franse beurs debuteert.
Dat op de Autosalon van Parijs de supersportieve Fiesta ST debuteert, was al langer bekend. Nu heeft Ford ook bekendgemaakt dat er een tweede sportieve Fiesta op de Franse beurs debuteert. Voor de Fiesta Sport is duidelijk gekeken naar de ST. Toch is de Fiesta S een afgezwakte versie daarvan. Qua uiterlijk en – volgens Ford- ook wat betreft rijdynamiek lijkt de S zeker op de ST.
De Fiesta S is gebaseerd op de 3-deurs. Het model heeft zijn eigen chassis en wielophanging. De motoren die leverbaar zijn in de Sport zijn de 1,6-liter 100 pk motor of de 1,6-liter TDCi diesel moet 90 pk. De introductie van de Ford Fiesta Sport staat voor eind 2004 op het programma.
De 1,6-liter TDCi diesel is nieuw voor de Fiesta-reeks. Hij komt naast de 1,4-liter TDCi motor in het programma. De nieuwe diesel zal ook in de Fusion worden geleverd.

PRIVATE LEASE Ford Fiesta

Gerelateerde forumtopics