'Fiat wil samenwerken met andere fabrikanten'

Sergio Marchionne (foto ANP)
Als het aan CEO Sergio Marchionne ligt, slaat het Fiat-Chrysler-concern (FCA) binnenkort de handen ineen met andere autofabrikanten om zo de kosten van ontwikkeling en technologieën te drukken.

Volgens Marchionne verspillen autofabrikanten veel geld door allemaal eigen versies van basistechnolgieën te produceren, waarbij hij het voorbeeld van de hardware voor viercilindermotoren aanhaalde.

De CEO wilde tijdens een interview op de beurs in Detroit niet zeggen met welke autofabrikanten zijn concern op dit moment in gesprek is. Recentelijk ging het gerucht dat Fiat Chrysler Automobilies (FCA) in onderhandeling was met zowel PSA als Volkswagen, maar die geruchten werden door de betrokken partijen ontkend.

FCA verwacht het komende jaar meer dan vijf miljoen nieuwe auto's te verkopen, tegenover 4,7 miljoen over 2014. Het concern investeert tot en met 2018 48 miljard euro met als doel de verkopen op te krikken naar 7 miljoen auto's en de winst te vervijfvoudigen. De Europese tak moet in 2016 weer winstgevend worden.

PRIVATE LEASE Fiat

DirectLease
Fiat 500 1.0 Hybrid (3D/6H)
€ 305
 

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.