Fiat Trepiùno in productie

Fiat Trepiùno
Fiat heeft besloten de Fiat Trepiùno in productie te nemen. De reïncarnatie van de klassieke Fiat 500 maakte tijdens de Autosalon van Genève, eerder dit jaar, de tongen los.

Fiat heeft besloten de Fiat Trepiùno in productie te nemen. De reïncarnatie van de klassieke Fiat 500 maakte tijdens de Autosalon van Genève, eerder dit jaar, de tongen los.

Het publiek was tijdens de Autosalon van Genève, in maart van dit jaar, dolenthousiast over het studiemodel van de kleine Fiat. De Italianen drukten kort na de show de pret door te zeggen dat de auto niet in productie zou gaan. Nu zeggen bronnen rond Fiat dat de Trepiùno in prodcutie zal gaan. In 2006 staat de Trepiùno in de showrooms. Het is overigens nog onduidelijk of de naam Trepiùno de komende ontwikkelingsfase zal overleven.
Nadere details over de nieuwe kleine Fiat zijn nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een 1,2-liter motor met 55 pk als basismotorisering. Ook wordt samen met General Motors gewerkt aan een 4-cilinder 1,0-liter motor. Daarnaast staat ook de 1,3-liter Multijet diesel, die onder meer dienst doet in de Panda, op de nominatie om een plekje te krijgen in de Trepiùno. De motor van de nieuwe wegluis krijgt een plaats vóórin; terwijl het klassieke model zijn krachtbron achterin had.
Als de Trepiùno in 2006 in de showrooms staat, zal de basisprijs zo rond de 8.000 euro liggen. De duurste versies, die onder meer zullen zijn voorzien van lederen bekleding en modieuze accessoires, moeten serieus gaan concurreren met de Mini.

Volgens insiders is de ontwikkeling van de productieversie van de Trepiùno inmiddels in volle gang. In de tweede helft van 2005 worden de eerste prototypes op de weg verwacht. Het debuut van de reïncarnatie van de Fiat 500 staat gepland op de Autosalon van Parijs in 2006.

PRIVATE LEASE Fiat

DirectLease
Fiat 500 1.0 Hybrid (3D/6H)
€ 305