Fiat Punto weer met dieselmotor te krijgen

1.3 MultiJet op de lijst

Fiat Punto weer met dieselmotor te krijgen
Sinds eind 2015 is de Punto niet meer met een dieselmotor te krijgen. Daar brengt Fiat nu verandering in, zo ontdekte AutoWeek.

De Punto die momenteel bij de Nederlandse dealers staat, is de in 2005 verschenen derde generatie van het Italiaanse model. De in dat jaar als Grande Punto op de markt gekomen Fiat ging in 2009 onder het mes om als Punto Evo door het leven te gaan. In 2012 kreeg de auto opnieuw een verjongingskuur geïnjecteerd en sinds dat moment staat de auto weer simpelweg als Punto op de bestellijsten. Aanvankelijk leverde Fiat een breed scala aan motoren, van een atmosferische 1.2 en 1.4 tot de 0.9 TwinAir en de 1.3 MultiJet diesel met 85 en later 80 pk. In november 2015 verdwenen de zelfontbranders echter van de leveringslijst, maar dieselaars kunnen de Punto nu weer op hun shortlist zetten.

Fiat plaatst namelijk een 90 pk en 200 Nm sterke 1.3 MultiJet op de prijslijst, een dieselmotor waarmee de Punto op papier een gemiddeld gecombineerd verbruik haalt van 3,3 l/100 km. Wie gedurende 13,1 tellen het gaspedaal tegen de bodem drukt, moet een snelheid van 100 km/h op te teller krijgen. Zijn topsnelheid ligt op 176 km/h. Fiat Nederland vertelt aan AutoWeek dat de dieselende Punto terugkeert, omdat de klantengroep zou hebben aangegeven daar behoefte aan te hebben.

Fiat levert de 1.3 MultiJet 90 als PopStar en als Sempre, al is die laatste alleen uit voorraad leverbaar. De vanafprijs van de 1.3 MultiJet 90 PopStar ligt op € 17.695. De Sempre mag vanaf € 18.695 mee naar huis.

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.