Fiat gaat 500 in Algerije bouwen

Van nul naar vier

Fiat 500 Hybrid

De Fiat 500 komt momenteel uit Polen, maar ziet straks ook in Algerije het levenslicht. Dat is niet de enige auto die Fiat in het land wil gaan bouwen. Omdat allemaal mogelijk te maken gaat het merk in Algerije een fabriek uit de grond stampen.

De elektrische Fiat 500e komt uit Turijn, maar zijn op oudere leest geschoeide zustermodel 500 Hybrid ziet in Polen het levenslicht. Die mild-hybride 500 krijgt er binnenkort echter een tweede geboorteland bij: Algerije. Fiat kondigt namelijk aan dat het in Algerije een fabriek gaat bouwen waar vanaf eind dit jaar de eerste exemplaren van de niet-elektrische Fiat 500 van de band lopen.

Omstreeks 2026 moet de productiecapaciteit van de fabriek op jaarbasis 90.000 auto's groot zijn. Die 90.000 exemplaren zijn niet per definitie 500's. Fiat zegt namelijk dat het ook de Dobló in Algerije gaat bouwen en dat er zelfs een volledig nieuw model bijkomt waar nu nog aan gewerkt wordt. Uiteindelijk moeten er vier modellen in Algerije gebouwd worden. Fiat gaat er niet alleen auto's bouwen, het wil ook de lokale markt betreden. Dat doet het op relatief korte termijn dus al met de 500 Hybrid en Doblò, maar ook met de Tipo, 500X en met de bedrijfswagens Ducato en Scudo.

PRIVATE LEASE Fiat 500

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum