Ferrari tevreden over 2013-verkopen

Ferrari tevreden over 2013-verkopen
In de hoge inkomenslagen lijkt de economische malaise er niet zo stevig in te hakken dan in de lagere. Het aantal nieuwe Ferrari's dat dit jaar een eigenaar hebben gevonden is namelijk behoorlijk toegenomen.

In de Verenigde Staten en Canada heeft Ferrari in de eerste drie kwartalen van dit jaar 8 procent meer auto's weggezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal nieuw verkochte auto's kwam uit op 1.627 stuks. Ferrari heeft hier behoorlijk lange wachtlijsten, en meldt trots dat het verwacht dat de verkopen hierdoor ook de rest van dit jaar zullen blijven toenemen.

Ook in Europa doet Ferrari het niet verkeerd. In het Verenigd Koninkrijk werden in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 580 stuks 15 procent meer auto's verkocht. Een groot deel van de stijging is hier te danken aan de komst van de rechtsgestuurde F12 Berlinetta. In Duitsland daalde de vraag naar de fameuze Italianen met drie procent naar 520 exemplaren.

In het Midden-Oosten steeg het aantal verkochte Ferrari's met maar liefst 40 procent tot 382 stuks. In Japan was eveneens een groei waar te nemen. In Italië en China daalden de verkopen dan weer. In het thuisland met vonden 'slechts' 145 exemplaren een nieuwe thuisbasis en in China, Hong Kong en Taiwan daalde het aantal verkochte auto's met 139 naar 427 stuks. Volgens Ferrari komt dat laatste onder andere door een extra hoge invoerbelasting die in China wordt geheven.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.