Ferrari onthult P80/C

Knipoog naar Ferrari's 330 P3/P4 en Dino 206 S

Ferrari P80/C
Ferrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/CFerrari P80/C

Naar eigen zeggen is dit Ferrari’s extreemste one-off ooit: de P80/C. De auto is een knipoog naar twee iconen uit het verleden. Ferrari’s ontwerpteam is vier jaar bezig geweest met de unieke auto.

Flavio Manzoni kreeg in 2015 de opdracht om deze unieke P80/C te ontwerpen. De eigenaar, die door Ferrari enkel als ‘fijnproever’ van Ferrari’s wordt bestempeld, wilde een moderne sportauto hebben met sterke invloeden uit het Ferrari-verleden. Auto’s die daarbij in zijn wensenlijstje stonden, zijn de 330 P3/P4 en de Dino 206 S uit 1966. De sportauto zal de openbare weg nooit van dichtbij bewonderen, want hij is enkel voor het circuit bedoeld. De focus bij het ontwerp lag dan ook op prestaties en downforce. Het chassis van de 488 GT3 werd vanwege zijn lange wielbasis als basis voor de P80/C gebruikt. 

Het koetswerk werd echter flink aangepakt voor de beste prestaties. De enorme splitter onder de voorbumper, achterspoiler en luchtinlaten achter de portieren met brede spatborden vallen het meest in het oog. De motorkap wordt met een rij aluminium lamellen afgewerkt. Specifieke prestaties en specificaties houden de Italianen vooralsnog (geheim). Ferrari onthult nooit prijzen van dergelijke unieke projecten, maar gezien de tijdsspanne kunnen we op flink wat nullen voor de komma rekenen.

Motor1 kwam via Instagram op het spoor van de mogelijke eigenaar. Een mysterieuze ‘mr_tk’ met 21.000 volgers zette onder een foto, waarin de onthulling wordt aangekondigd, “@Ferrari & me. Monday”.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.