'Ferrari komt met SUV en elektrische supercar'

'Wat Tesla kan, kunnen wij ook'

Ferrari GTC4Lusso
Sergio Marchionne, CEO van Fiat Chrysler Automobiles, heeft weer op kenmerkende wijze van zich laten horen. De topman heeft tijdens de North American International Auto Show bevestigd dat Ferrari met een elektrische supercar én met een SUV op de proppen komt.

Dat meldt Reuters op basis van een gesprek met topman. "Als er een elektrische supercar gemaakt gaat worden, dan zijn wij de eerste," aldus Marchionne. "Mensen verbazen zich over wat Tesla kan. Ik probeer niet te bagatelliseren wat Elon Musk heeft gedaan, maar ik denk dat wij dat allemaal kunnen." Daarbij vergeet Marchionne voor het gemak even dat fabrikanten als Rimac al een volledig elektrische supercar hebben gebouwd.

Volgens de topman is Ferrari genoodzaakt om een elektrische supercar aan zijn gamma toe te voegen. "We doen het omdat we het moeten doen." Verder heeft Marchionne bevestigd dat Ferrari omstreeks 2019/2020 met een SUV op de markt komt. Die hoogpotige zal "[...] de snelste SUV op de markt" zijn. Grote beloften, de toekomst zal uitwijzen of Ferrari die waar kan maken.

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.