Ferrari FXX verbeterd

Ferrari FXX
Ferrari heeft besloten het FXX-programma nog twee jaar voort te zetten. Aanvankelijk was het plan om twee jaar te racen met FXX-eigenaren. Om het spannend te houden, is de auto aangepast.
Kopers van een Ferrari FXX zijn ingelijfd in een raceprogramma van het merk. De twintig mensen hebben sinds 2005 veertien groepsevenementen gehad en veertien privésessies op het circuit. In het eerste jaar is 16.500 kilometer afgelegd; in het jaar erna 18.500 kilometer. De FXX is niet bedoeld voor straatgebruik en er zijn geen plannen om er een competitie mee te beginnen. In samenwerking met deze Client Test Drivers en oud-coureur Michael Schumacher is de auto verbeterd. Door het Evolution-pakket, dat daaruit voortkomt, zijn de besturing en prestaties verbeterd. De originele FXX doet een rondje op het Fiorano in 1,18 minuten en de nieuwe heeft 1,16 minuten nodig voor het testcircuit. De V12 heeft nu een vermogen van 860 pk en het schakelen gaat in 60 milliseconden; 20 milliseconden minder dan voorheen. Om die extra snelheid te krijgen is ook de aerodynamica aangepast. Door veranderde spoilers, een nieuwe diffusor is de druk op de achteras toegenomen. Ferrari claimt dat de aerodynamica is verbeterd met 25 procent. Ook zijn extra camera's geplaatst zodat het zicht rondom de auto is verbeterd zonder dat de luchtstroom is verstoord. Wie kiest om het Evolution-pakket op zijn FXX te laten bouwen doet automatisch mee in totaal twaalf circuitsessies. Elk jaar zijn er twee in Europa, twee in Amerika en twee in Azië. Of de eigenaren hun reiskosten vergoed krijgen, is niet bekend.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.