Ferrari FXX K nu al uitverkocht

Ferrari FXX K nu al uitverkocht
Heb je even een weekendje erover nagedacht of je die imposante Ferrari FXX K wilt kopen? Dan ben je nu te laat: de hypercar is uitverkocht.

Top Gear meldt dat alle veertig exemplaren van de auto verkocht zijn. De kopers moeten diep in de buidel tasten: naar verluidt kost een FXX K 2,5 miljoen euro.

Voor dat geld krijg je wél mooi een auto die 1:14 minuten voor een rondje op Ferrari's Fiorano-testcircuit nodig heeft. Dat is maar liefst vijf volle seconden sneller dan de LaFerrari en een seconde sneller dan de 599XX Evoluzione, de spirituele voorganger.

Om nog even je geheugen op te frissen: de Ferrari FXX K is de circuitversie van de LaFerrari. Het circuitkarakter komt tot uiting in diverse aerodynamische aanpassingen en de aanwezigheid van een raceinterieur.

Het blijft daar niet bij: zowel de V12 als de elektromotor van de hybride aandrijflijn hebben meer kracht gekregen. Zodoende komt het totaal uit een duizelingwekkende 1.050 pk.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.