Ferrari FF geprijsd

Ferrari FF
Ferrari heeft de officiële prijs bekendgemaakt van de nieuwe FF, die de 612 Scaglietti opvolgt.

Al een beetje gewend aan het nieuwe vlaggenschip van Ferrari? De nieuwe Gran Turismo V12 is geen coupé meer zoals zijn voorganger 612 Scaglietti, maar een 'shooting brake'. Ook de achterwielaandrijving ruimde het veld en werd vervangen door vierwielaandrijving.

Ferrari geeft voor deze nieuwe ster een prijs op van om precies te zijn 376.271 euro inclusief zaken als BTW, BPM en CO2-taksen. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer het HELE-systeem, waarin onder meer een start/stop-systeem zit en er is een bandenspanningscontroleysteem en elektrochromatische buitenspiegels, die automatisch dimmen.

De prijs van de FF is wat lager dan die van de 612 Scaglietti, die op het laatst voor 400.018 euro in de lijsten stond. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de wat beperktere CO2-uitstoot van de nieuwe V12. Die hoest nog maar 360 gr/km naar buiten, waar de 612 nog een waarde had van 470 gr/km.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.