Fastned verlaagt laadtarieven opnieuw

Gunstige richting

EV elektrisch rijden snelladen laden supercharger fastned

Vorig jaar schoten de laadtarieven bij tal van snelladers omhoog, zo ook bij Fastned. Maar eind 2022 ging er weer wat van de prijzen af en nu voert Fastned opnieuw prijsverlagingen door.

De hoge energiekosten van afgelopen jaar zijn door EV-rijders ook gevoeld bij snelladers. Zo steeg de prijs voor een kWh bij Fastned naar €0,83. In november zakte dat naar €0,74 en nu gaat er wat af. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen: je betaalt als je geen abonnement hebt vanaf vandaag nog €0,72 per kWh. Het is daarmee nog wel steeds wat duurder dan vóór de verhoging van afgelopen september. Per september gingen de prijzen van €0,68 naar €0,83 per kWh. Voor abonnementhouders die maandelijks €11,99 betalen, geldt een korting van 30 procent. Die zijn nu dus zo'n €0,50 kwijt per kWh.

De kans bestaat dat de prijzen binnenkort weer veranderen. Fastned kondigde op 1 augustus aan maandelijks zijn tarieven tegen het licht te houden vanwege de onrustige energiemarkt. Het is voor EV-rijders te hopen dat de huidige trend doorzet. Het laagste tarief van afgelopen jaar gold in juli, toen het standaardtarief op €0,62 kwam te liggen.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.