Dít is de nieuwe Lincoln Navigator

Volgt voetsporen van Ford Expedition

Lincoln Navigator
Lincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln NavigatorLincoln Navigator
Lincoln heeft in New York het doek getrokken van de compleet nieuwe Navigator. Lincolns grootste SUV volgt de voetsporen van zijn broer Ford Expedition.

Deze nieuwe, vierde generatie Navigator werd voorafgegaan door de Navigator Concept, een excentriek studiemodel met bijzondere vleugeldeuren. Die hebben het productiestadium niet gehaald, maar in grote lijnen is het ontwerp van de concept-car toch overgeheveld naar deze Lincoln.

De Navigator deelt zijn basis met de Ford Expedition, een auto die eerder aan een nieuwe generatie werd geholpen. Net als zijn Ford-broer profiteert de Navigator van het gebruik van aluminium, iets dat het gewicht met zo'n 100 kilo doet afnemen ten opzichte van dat van zijn voorganger.

Op de bestellijst zet Lincoln een nieuwe twinturbo V6, een blok dat zo'n 455 pk gaat leveren. Schakelen gaat middels een tientrapsautomaat.

Het interieur is geheel volgens Lincoln-traditie behoorlijk weelderig vormgegeven. Het geheel loopt over van de USB-aansluitingen en kent, naast vier 12-volt aansluitingen, zelfs een 110v exemplaar. De voerstoelen zijn op 30 manieren in te stellen. De achterste stoelen kunnen zelfs helemaal platgelegd worden. In de hoofdsteunen van de voorstoelen zijn 10-inch grote schermen geplaatst die deel uitmaken van het infotainmentsysteem.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.