Facelift Friday: Volkswagen Touran

Meegevoerd door de Golf

Facelift Friday: Volkswagen Touran
Facelift Friday: Volkswagen TouranFacelift Friday: Volkswagen TouranFacelift Friday: Volkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen CrossTouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen Touran - interieurVolkswagen TouranVolkswagen Touran
De eerste Volkswagen Touran kwam in 2003 op de markt en hield het vol tot 2015. Daar had de auto twee forse facelifts voor nodig die hem in lijn hielden met de actuele Golf.

De Touran kwam rijkelijk laat op de markt, want de Scénics en Zafira's van deze wereld hadden de midi-MPV-koek toen al aardig verdeeld. Toch lieten veel mensen zich nog verleiden door de ruimtelijke variant van de Golf 5, die er overigens ook als zevenzitter was. Het design zou je 'netjes' kunnen noemen, maar opvallend was de auto absoluut niet.

In 2006 veranderde dat enigszins toen Volkswagen de auto een wat markantere neus gaf. Het chromen ornament rond de grille was ook op de Passat en Jetta van die tijd te vinden, de Golf had hem overigens niet. Aan de achterkant veranderde er minder, al werden de achterlichten wel wat donkerder van kleur.

In 2011 hield Volkswagen dit model nogmaals tegen het licht. Behalve de nodige technische wijzigingen kreeg de Touran opnieuw een ander front. Met het vele chroom verdween daarbij ook z'n kenmerkende gezicht, waardoor de Touran weer behoorlijk anoniem was. Wel werd de familieband met de Golf 6, wat in feite een uit de hand gelopen facelift van de Golf 5 was, duidelijker. Ditmaal moest ook de achterzijde eraan geloven, en maakten de verticale lichtunits met de 'bollen' plaats voor horizontale exemplaren die tot ver in de achterklep doorlopen.

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.