Facelift Friday: Nissan Qashqai (2010)

Grote kijkers of samengeknepen 'lenzen'?

Facelift Friday Nissan Qashqai
Facelift Friday Nissan QashqaiFacelift Friday Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai 360Nissan Qashqai 1.6 Connect EditionNissan Qashqai 1.6 TeknaNissan Qashqai
In 2007 bracht de Qashqai een schokgolf teweeg in de Nissan-showroom én in de rest van autoland. Omdat zelfs de beste ontwerpen af en toe moeten worden aangescherpt kreeg de auto in 2010 een nieuwe neus mee. Werd-ie daar knapper van?

Als er één auto is die als voorbode van de huidige cross-overhype mag gelden, dan is het de eerste Qashqai. De auto met de wat vreemde naam was kennelijk precies waar de doelgroep van compacte middenklassers negen jaar geleden op zat te wachten. Hele volksstammen ruilden hun brave hatchback in op de stoere, hogere Japanner, die ook nog eens veel ruimte bood en prima rij-eigenschappen had. Toen er ook nog een Qashqai +2 op de markt verscheen, met meer ruimte en twee extra zitplaatsen, kwam deze auto voor nog meer mensen in beeld.

In 2010 was het tijd voor een facelift. De oorspronkelijke neus met z'n grote, vierkant gevormde koplampen maakte plaats voor een front met wat kleinere, eigenwijzer gevormde kijkers. De geniepig kijkende lenzen zorgden samen met de nieuwe grille en anders gelijnde voorbumper voor een modernere aanblik, maar moderner hoeft natuurlijk niet beter te zijn. Welke verschijningsvorm heeft jullie voorkeur?

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum