Facelift Friday: Land Rover Discovery

In het spoor van de Range Rover

Facelift Friday: Land Rover Discovery
Facelift Friday: Land Rover DiscoveryFacelift Friday: Land Rover DiscoveryFacelift Friday: Land Rover DiscoveryFacelift Friday: Land Rover DiscoveryFacelift Friday: Land Rover DiscoveryFacelift Friday: Land Rover Discovery
Toen in 2001 de compleet nieuwe Range Rover werd geïntroduceerd, oogde de Land Rover Discovery ineens erg ouderwets. Deze facelift moest daar wat aan veranderen.

Kenners zullen meteen roepen dat het 'origineel' op onderstaande plaat geen origineel is. Zij hebben natuurlijk gelijk: het is een zogenaamde 'Series II', een auto die op talloze punten verschilde van het échte origineel uit 1989. Ook de koplampen moesten er toen aan geloven, maar ze werden in 1998 minder rigoreus gewijzigd dan in 2002. Toen kreeg de terreinbeul units in de stijl van de Range Rover, dus met vier ronde 'ogen' waarvan de onderste als een traantje naar beneden leek te willen vallen.

Het resultaat: een voorzijde die duidelijk te modern was voor de inmiddels stokoude auto waarop hij werd geschroefd, maar toch wist deze facelift het leven van de oer-Discovery nog een paar jaar te verlengen. Aan de achterzijde waren de wijzigingen een stuk minder opvallend dan aan de neus, maar toch bleef ook daar niet alles bij het oude. Zo verhuisden de richtingaanwijzers van de achterbumper naar de hoog gepositioneerde units in de D-stijl.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.