Facelift Friday: Lamborghini Aventador

Met of zonder 'S'?

Facelift Friday: Lamborghini Aventador
Facelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini AventadorFacelift Friday: Lamborghini Aventador
Lamborghini heeft weliswaar een 'S' achter de Aventador geplakt én geeft hem meer vermogen, maar de vernieuwde variant vervangt wel degelijk het origineel. Genoeg reden om het Facelift Friday-jaar knallend af te sluiten!

Tot het moment van zijn introductie was het onduidelijk of de qua uiterlijk duidelijk aangepaste Aventador een faceliftversie of toch de eerder aangekondige 'S' zou zijn. Hij bleek allebei te zijn: de Aventador S vervangt de LP 700-4 en krijgt naast een ander uiterlijk 40 pk meer mee. Daarmee komt het totaal op op – jawel – 740 pk, genoeg voor een 0-100-sprintje van 2,9 seconden.

De S zit niet alleen wat z'n vermogen betreft, maar ook qua uiterlijk tussen de eerste Aventador en de Aventador SV in. De voorbumper vertoont overduidelijk overeenkomsten met het nóg snellere model, maar is bij nadere beschouwing toch echt anders. De achterbumper krijgt er optisch een 'verdieping' bij, waardoor Lamborghini's grootste model wat weg heeft van voorgangers Countach en Diablo. De enorme centraal geplaatste stortkoker is eveneens anders van vorm en natuurlijk zijn er andere wielen en lakkleuren beschikbaar. Tot zover de objectiviteit: is de vernieuwingsronde geslaagd?

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.