Facelift Friday: Fiat (Grande) Punto (Evo)

Terug bij af

Facelift Friday: Fiat Punto
De Fiat Punto van de huidige generatie kent een lange en bewogen carrière. De auto verscheen in 2005 als Grande Punto, vervolgde zijn carrière als Punto Evo en gaat tegenwoordig eenvoudigweg als 'Punto' door het leven. Een korte vergelijking!

De Grande Punto heette vooral zo omdat het fraai gelijnde model nog enige tijd werd geleverd naast zijn voorganger, de Punto dus. Ook die auto is in deze rubriek al eens op het podium gehesen. De Grande Punto viel op met zijn moderne, strakke en tegelijkertijd aantrekkelijke design, dat ook nog eens bijzonder goed houdbaar blijkt te zijn.

Daar zijn wel twee uitgebreide updates voor nodig geweest. In 2009 verscheen de Punto Evo. Fiat besloot zijn compacte hatchback te moderniseren met onder meer led-achterlichten en iets anders gevormde koplampen, maar de voor- en achterbumper springen het meest in het oog. In plaats van de ietwat Maserati-achtige grille kwam er een kleiner exemplaar, waardoor er ruimte ontstond voor een groot, in een afwijkende kleur gespoten gedeelte. Aan de achterzijde is een soortgelijk 'designgrapje' te zien.

Met de laatste evolutie van de Punto, die zich in 2012 aandiende, ging Fiat weer terug naar de basis. De grote vlakken op beide bumpers moesten het veld ruimen, waardoor een strakker geheel ontstond, dat erg doet denken aan de exemplaren op het oorspronkelijke model. Opmerkelijk genoeg werden ook de moderne led-achterlichtunits naar de prullenbak verwezen en keerden de traditionele exemplaren terug. Nog een bijzonder gegeven is dat Fiat de zwarte folie van de raamstijlen verwijderde, zodat de B-stijl nu een duidelijke inbreuk op het lijnenspel vormt.

We trappen 2018 dus af met keuze uit maar liefst drie verschillende varianten. Ga jij voor de Grande Punto, de Punto Evo of de 'gewone' Punto?

Video

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.