Facebook-fans 'ontwerpen' Nissan 370Z

Nissan 370Z Facebook project
Nissan 370Z Facebook projectNissan 370Z Facebook projectNissan 370Z Facebook projectNissan 370Z Facebook projectNissan 370Z Facebook project
Deze 370Z is het resultaat van een stemronde onder de Facebook-fans van Nissan. Onder de naam 'Project 370Z' werd de auto omgebouwd naar de wensen van het publiek.

De ombouw van de coupé gebeurde in vier fases: 'power', 'handling/brakes', 'interior' en 'exterior'. Bij iedere fase kregen volgers de keuze uit drie opties, waarna de optie met de meeste stemmen daadwerkelijk werd gemonteerd. Het resultaat is het matgrijze gevaarte op de foto's.

De auto is voorzien van een twin-turbo-kit van tuner Greddy, die ervoor zorgt dat de motor nu ruim 500 pk levert. Datzelfde merk leverde ook de uitlaat. De verlaging, inclusief andere schokdempers, wordt verzorgd door Kw. Stoptech-remmen moeten dat hele zaakje weerstand kunnen bieden, en ondertussen is ook het uiterlijk van de auto volledig omgegooid.

Hoewel het niet de eerste keer is dat autofabrikanten zich laten leiden door de mening van Facebook-fans, gaat deze actie van Nissan er wel wat verder in dan wat we tot nu toe zagen. "Autofabrikanten bouwen doorlopend aan eenmalige projectauto's, maar wij dachten dat het wel eens interessant zou zijn om de kracht van social media erop los te laten en op die manier tegemoet te komen aan 'Z-car'-enthousiastelingen", vertelt Jon Brancheau, vice president Marketing van Nissan North America.

Om de aandacht voor die fans te benadrukken, toont Nissan de speciale 370Z op verschillende meetings in heel Amerika.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.