Extreme Alfa GT

Alfa Romeo GT X-Supero
Alfa Romeo GT X-SuperoAlfa Romeo GT X-SuperoAlfa Romeo GT X-SuperoAlfa Romeo GT X-SuperoAlfa Romeo GT X-SuperoAlfa Romeo GT X-Supero
De Duitse tuner Novitec specialiseert zich in Italiaanse auto's. Onder de X-treme presenteren de Duitsers de Alfa GT X-Supero.
De Duitse tuner Novitec specialiseert zich in Italiaanse auto's. Onder de X-treme presenteren de Duitsers de Alfa GT X-Supero.

Deze X-Supero is in meerdere opzichten extreem te noemen. Aan de buitenzijde vallen de lager doorgetrokken voor- en achterbumper met grotere luchtinlaten op. De blikvangers zijn echter de vleugeldeuren en de uit aluminium vervaardigde achterspoiler. Ook de zij-skirt en de luchthapper op het dak zijn blikvangers van de eerste orde. Onopvallend door het verkeer cruisen is er niet bij met de X-Supero.
Het is niet alleen uiterlijk vertoon, ook onder de motorkap veranderde het één en ander. Door montage van een kompressor steeg het vermogen van de 3,2-liter V6 met bijna 100 pk naar 337 pk. Daarmee sprint de X-Supero in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/h.
Ook het onderstel werd volledig verbouwd, dat is nu in hoogte en hardheid instelbaar. Rondom worden remschijven met een doorsnede van 320 mm gemonteerd. Om het vermogen optimaal op de weg te krijgen worden 19-inch velgen met banden in de maat 225/35 R 19 gemonteerd.