In het wild: Alfa Romeo GT 1300 Junior (1971)

Grijsaard van tijdloze schoonheid

Alfa Romeo GT Junior
Kleine coupeetjes van Alfa Romeo waren er in de jaren zestig en zeventig in diverse soorten en maten, maar stijlvol waren ze stuk voor stuk. Dat geldt ook voor deze fraaie GT 1300 Junior uit 1971, die we langs een Nederlandse stoeprand aantroffen.

Wat is het? De opvolger van de Giulia Sprint (serie 101) en als 1300 Alfa's instapmodel als het op kleine coupés aankwam. Het model stamt uit 1965, de grijsaard op de foto's is er eentje uit 1971 en rijdt sinds 1986 in Nederland rond. Onder de kap zit een 1.290 cc metende viercilinder met dubbele nokkenassen, goed voor 103 pk. Het model bleef zo'n 11 jaar in productie, waarbij door de jaren heen diverse modificaties werden doorgevoerd.

Hoe bijzonder is-ie? Destijds was het al geen alledaags model en dat is het anno 2015 zéker niet. Een tijdloze schoonheid.

Hoe staat-ie erbij? Puik! We dachten even dat er wat plamuur bij de dorpel zat, maar dat blijkt de reflectie van de witte streep op de weg te zijn. Verder geen enkel spoortje roest of narigheid te bespeuren.

Wat is-ie waard? Er worden redelijk wat oude GT'tjes aangeboden, waarbij de zeldzame GTA de hoofdprijs moet kosten. Voor een 'gewone' 1300 in goede staat moet je echter ook al rekenen op minstens 20.000 euro.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.