Alfa Romeo stopt met GT

Alfa Romeo GT
Liefhebbers van de Alfa Romeo GT moeten snel zijn, want de laatste kans dient zich aan om zo'n wondermooie coupé nieuw te kopen.
Niemand minder dan Fiat-baas Sergio Marchionne heeft aangekondigd dat de productie van de Alfa Romeo GT ten einde is. De coupé heeft een levenscyclus van zeven jaar achter de rug en een opvolger zit er niet in. De auto is voor het eerst getoond in 2003 op de Autosalon van Genève en Bertone tekende voor het ontwerp voor de auto, die zijn basis deelt met de 147 en 156. Opvallend is dat de auto nooit een facelift heeft gehad. De GT heeft Alfa Romeo niet gebracht wat er van verwacht werd. In Italië zijn 25.000 stuks verkocht – minder dan waar vooraf op werd gehoopt. In Nederland staat de teller tot nu toe op 2.605 stuks. Dat moeten er nog een paar meer worden, want er staat - zo lang de voorraad strekt - nog steeds één uitvoering in de prijslijst. Dat is de 2,0-liter JTS Sport die te koop is voor een bedrag van 34.950 euro. Standaard is hij onder meer voorzien van sportstoelen met lederen bekleding, dual zone climate control, een Bose audiosysteem en een cruise control.  

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.