Doodgeboren: Alfa Romeo GT cabrio

Alfa Romeo GT cabriolet
Van deze Alfa Romeo GT cabriolet bestaat er maar eentje. Hij is van de hand van Carrozzeria Bertone en mocht niet in productie omdat de voorkeur werd gegeven aan de Brera en de Spider.

Nu de Alfa Romeo's GT, Brera en Spider alledrie dood en begraven zijn, komt er nog een fraai lijk uit de kast vallen. Het is deze GT cabriolet, die in 2003 door Carrozzeria Bertone aan Alfa Romeo is aangeboden. Dat bedrijf was aanvankelijk in de race om de dichte GT te bouwen, maar uiteindelijk besloot Alfa Romeo die in eigen beheer te maken. Om de productielijnen van het toen noodlijdende Bertone toch lopend te houden, werd deze cabriolet bedacht.

In die tijd was men in het hoofdkantoor van Alfa Romeo echter drukker bezig met de ontwikkeling van de Brera en de bijbehorende Spider. Ironisch genoeg werd dat duo ontworpen door Giugiaro en gebouwd bij Pininfarina - belangrijke rivalen van Bertone. Het afschieten van de GT cabriolet is één van de redenen dat de autobouw bij Bertone is gestopt.

Bij Alfa Romeo zullen ze zich nog wel eens achter de oren krabben om deze GT cabriolet. Het lot van de Brera en Spider mag bekend zijn: van de coupé werden tussen 2005 en 2010 minder dan 21.786 exemplaren gebouwd. De Spider was er vanaf 2006 en kwam niet verder dan 12.488 stuks. Van de GT coupé zijn van 2003 tot 2010 een comfortabele 80.000 stuks verkocht. Grote kans, dat deze cabrio op dat succes had kunnen meeliften.

Bertone is weer langzaam aan het opkrabbelen. Begin april is sinds de reorganisatie in 2009 het eerste media-evenement gehouden, waar deze GT cabriolet werd getoond.

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.