EuroNCAP zet vijf nieuwelingen voor het blok

Giulia, Ateca, Tiguan, Baleno en Prius beoordeeld

EuroNCAP
Vijf gloednieuwe modellen zijn onlangs door EuroNCAP aan een botsbroef onderworpen. Het gaat onder meer om de Alfa Romeo Giulia en de extreem verse Seat Ateca.

Behalve de relatief goedkope Suzuki Baleno weten alle onlangs geteste auto's het tot vijf sterren te schoppen. Als we inzoomen op de veiligheid van volwassenen scoort de Giulia het best, gevolgd door de Tiguan, Ateca, Prius en Baleno. De Seat en Volkswagen zijn het minst risicovol voor meereizende kinderen.

De Prius is – ondanks z'n scherpe lijnenspel – het vriendelijkst voor voetgangers en scoort ook de meeste punten op het gebied van veiligheidssystemen. Die systemen zijn precies de reden dat Suzuki's nieuwe B-segmenter in standaardtrim niet verder komt dan drie sterren. Als de auto is voorzien van het optionele 'Radar Brake Support', dat uit onder meer een remassistent bestaat, krijgt de Japanner er een ster bij.

Video

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.