Elektrische Skoda Citigo duikt op

Later dit jaar

Skoda Citigo iV

Terwijl Skoda’s pr-molen rondom de onthulling van de vernieuwde Superb volop draait, duikt op social media beeld op van ander groot Tsjechisch nieuws.

Het Twitter-account ‘Skoda News’ deelt namelijk foto’s van de nieuwe Skoda Citigo. Opvallend daarbij is dat de compacte Skoda voor de eerste keer met een geheel elektrische aandrijflijn op de markt verschijnt. Op de foto’s is te zien hoe de kleine EV heet: Citigo IV. Op uiterlijk gebied houdt Skoda vast aan het oude concept. We vinden veranderingen aan de achterkant op de achterklep, waar het Skoda-logo plaatsmaakt voor een uitgeschreven typeaanduiding. De achterlichten lijken ook in een donkere tint te worden uitgevoerd.

Aan de voorkant wordt de grille in de lakkleur meegespoten. Op de foto’s lijkt het alsof de grille wordt dichtgemaakt met een glazen afdekstuk. Verder wordt de onderbumper iets aangepast en heeft Skoda aan de koplampen gewerkt. Het grootste nieuws vinden we echter onderhuids, maar daarover heeft Skoda nog geen officiële cijfers gedeeld. De officiële onthulling verwachten we later dit jaar. Naast de vernieuwde Superb (die ook als plug-in verschijnt) komt Skoda dit jaar ook met een geheel nieuwe Octavia.

Skoda Citigo iV

Skoda Citigo

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum