Elektrische Maserati GranTurismo zoemt over de Ring

Zeker niet de laatste

Spyshots Maserati GranTurismo Folgore
Spyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo FolgoreSpyshots Maserati GranTurismo Folgore

Maserati gaat volledig aan de stekker. Vanaf 2030 verkoopt De Drietand enkel nog puur elektrische auto's en het is nota bene de GranTurismo die als eerste een volledig elektrische versie krijgt. Op deze spionageplaten is die elektrische Maserati GranTurismo Folgore op de Nürburgring-Nordschleife in actie te zien.

Begin dit jaar trok Maserati een volledig nieuw model uit de hoge hoed: de Grecale. Dat is een SUV die een stapje onder de Levante komt te staan en waarvan de Italianen natuurlijk grote aantallen weg hopen te zetten. Die Grecale is gewapend met mild-hybride viercilinders en met een machtige biturbo-V6, maar komt ook met een elektrische aandrijflijn beschikbaar. Die elektrische variant gaat Folgore heten, maar de Grecale wordt niet de eerste Maserati die als Folgore beschikbaar komt. De nog te onthullen nieuwe generatie GranTurismo komt namelijk eerst!

Spyshots Maserati GranTurismo Folgore

Maserati GranTurismo

De nieuwe generatie Maserati GranTurismo komt met verbrandingsmotoren op de markt en blijft ook wat design betreft trouw aan het inmiddels behoorlijk op leeftijd geraakte model. De Folgore-uitvoering wijkt vanbuiten slechts op detailniveau af van de versies met verbrandingsmotoren. Reken op relatief dichte wielen en een afwijkende grille, maar verder blijft ook de elektrische GranTurismo trouw aan het bekende recept. Het laadpunt lijkt zich onder het linker achterlicht te bevinden.

Het blijft niet bij een elektrische GranTurismo. Maserati heeft namelijk ook weer een GranCabriolet in het vat zitten en ook daar komt waarschijnlijk gewoon een elektrische Folgore-uitvoering van.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.