Elektrische Maserati GranTurismo Folgore klaar voor debuut

Meer details zichtbaar

Maserati GranTurismo Folgore
Maserati GranTurismo FolgoreMaserati GranTurismo FolgoreMaserati GranTurismo FolgoreMaserati GranTurismo FolgoreMaserati GranTurismo Folgore

De Maserati GranTurismo Folgore, de eerste volledig elektrische Maserati, is klaar voor zijn officiële debuut. Op Twitter zorgt Maserati alvast voor een opwarmertje door een foto van de ongecamoufleerde voorzijde van de GranTurismo Folgore te delen. Daarop zijn enkele details zichtbaar die eerder nog lastig te zien waren.

Het is niet voor het eerst dat Maserati foto's van de elektrische GranTurismo de wereld in slingert. Eerder liet het merk foto's van een gecamoufleerd prototype zien waarop het eindresultaat al in grote lijnen zichtbaar was. Op de nieuwe Twitterfoto van Maserati vallen echter enkele details op die eerder nog lastig te zien waren. Zo krijgt de motorkap van de GranTurismo aan weerszijden twee grote sleuven die vooraan beginnen en naar achteren toe geleidelijk in de motorkap opgaan. In het midden van de motorkap plakte Maserati een werkelijk enorme drietand die aan de bovenkant de kleuren van de Italiaanse vlag heeft. Zo trek je de aandacht wel.

De GranTurismo Folgore bewandelt geen uitgesproken EV-route, want hij krijgt net als zijn benzinebroertje een traditionele grille en luchtinlaten aan weerszijden van de voorbumper. Wel lijken de twee varianten op detailniveau van elkaar te gaan verschillen. De GranTurismo Folgore heeft namelijk acht dubbele verticale spijlen in de grille, met daarachter een honingraatpatroon. Op de foto's van het gecamoufleerde prototype met verbrandingsmotor zijn zes verticale spijlen te zien, die bovendien dunner lijken dan die van de Folgore. Ook zijn de luchtinlaten in de voorbumper van de Folgore kleiner dan die van het benzinemodel, dat meer lucht nodig zal hebben om het hoofd koel te houden.

Maserati maakt op dit moment een rondreis door Californië met de ongecamoufleerde GranTurismo Folgore. Een officiële onthulling volgt naar verwachting op zeer korte termijn. 'Monterey Car Week', een groot Amerikaans auto-evenement dat momenteel in dezelfde staat plaatsvindt, lijkt daarvoor de uitgelezen gelegenheid.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.