Elektrische éénzitter: Electra Meccanica Solo

Voordelige driewieler uit Canada

Electra Meccanica Solo
Electra Meccanica SoloElectra Meccanica SoloElectra Meccanica SoloElectra Meccanica SoloElectra Meccanica SoloElectra Meccanica SoloElectra Meccanica Solo
Met deze Electra Meccanica Solo is er weer een product toegevoegd aan de lijst met lichte elektrische voertuigen die wellicht nét geen auto zijn.

De Renault Twizy, de Citroën E-Mehari, de talloze 'deelauto's' in grote steden en – eerder al – de Th!nk City: allemaal zijn het elektrische stadsautootjes die de term 'auto' door hun beperkte geschiktheid voor de snelweg wellicht niet helemaal verdienen, maar wel graag een relatief voordelig alternatief willen zijn voor mensen die graag elektrisch naar hun bestemming willen rijden.

In het geval van deze Electra Meccanica Solo kan die bestuurder dat genoegen niet met anderen delen, want deze driewieler is een echte éénzitter. Als gevolg daarvan is het druppelvormige voertuig erg smal, wat bijdraagt aan de goede stroomlijn. De Solo doet van opzij denken aan de driedeurs hatchbacks op grijs kenteken die ooit heel populair waren in ons land, en met een totale bagageruimte van 285 liter zou de enige inzittende inderdaad meer dan genoeg plek voor spullen moeten hebben. Voor veel luxe hoeft hij of zij het overigens niet te doen, want het passagierscompartiment oogt behoorlijk spartaans. Een simpel schermpje voorziet de bestuurder van broodnodige informatie, van richting veranderen gaat met een eenvoudig sportstuur. Bluetooth is wel aanwezig, net als een achteruitrijcamera.

Het Canadese Electra Meccanica belooft dat je met de Solo 160 kilometer kunt rijden op één acculading. De 16,1 kWh-batterij levert z'n capaciteit aan een elektromotor die via het achterwiel 82 pk op de straat probeert te zetten, genoeg voor een uiterst vlot sprintje naar 100 km/h in minder dan acht seconden. Met die snelheid houdt het niet op: anders dan veel soortgenoten kan de Solo maximaal 130 km/h rijden.

Met 19.888 Canadese dollars, zo'n 13.600 euro, is de Solo voor een EV aantrekkelijk geprijsd. Of dat hem aan succes gaat helpen, weten we ongetwijfeld binnenkort, want het voertuigje is per direct te bestellen.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.