Elektrische BMW X3 doorstaat koudeproef

iX3 krijgt eigen grille en bumpers

BMW iX3 spionage
BMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionageBMW iX3 spionage

We zagen de BMW iX3 al eerder onder minder extreme omstandigheden op de proef worden gesteld, maar ook bij bittere kou moet de volledig elektrische SUV zijn mannetje staan. Afgelopen weekend zag onze spionagefotograaf de EV door het barre Lapland ploegen.

Hoewel BMW de hele straat van iX1 tot en met iX9 heeft geclaimd, is de enige elektrische SUV die ze tot dusverre hebben bevestigd de iX3. Deze EV staat gepland voor einde dit of begin volgend jaar, er is al op in te tekenen en hij rijdt dan ook al volop rond op de welbekende testlocaties.

Om hem te onderscheiden van de conventionele X3 krijgt de iX3 een aangepaste grille en andere bumpers. Onder de passagierscabine bevindt zich het accupakket van meer dan 70 kWh, waarmee de auto met zijn 270 pk minimaal 400 km vooruit moet kunnen. Dat alles uiteraard WLTP. Onder de omstandigheden op deze foto's zul je wat eerder op zoek moeten naar een laadpunt.

Opmerkelijk is dat deze iX3 suggereert dat BMW in de toekomst vooral lijkt te mikken op elektrische versies van bestaande benzinemodellen, waar concurrenten Audi en Mercedes-Benz juist voor eigen EV-koetsen kiezen.

Meer lezen over de elektrische toekomst? AutoWeek 12 is een EV-special met alles wat je moet weten over elektrisch autorijden. 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.