Elektrische BMW i5 gesnapt

Schieten op EQE

Spyshots BMW i5 (5-serie)
Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)Spyshots BMW i5 (5-serie)

De huidige generatie 5-serie loopt zo'n vijf jaar mee en aangezien het model al is gefacelift wordt er in Beieren hard gewerkt aan een volledig nieuwe generatie. Die nieuwe BMW 5-serie krijgt ook een geheel elektrische variant en die i5 is op deze spionagefoto's vanuit alle hoeken goed te zien.

De huidige BMW 5-serie werd in 2020 gefacelift en dus bevindt het model zich in zijn tweede levensfase. Een generatie 5-serie draait veelal zo'n 7 à 8 jaar mee en dus is de ontwikkeling van een nieuw 5-serie in volle gang. Op dezelfde wijze als de i4 een elektrische versie van de 4-serie Gran Coupé is en de i7 dat van de 7-serie wordt, krijgt ook de nieuwe BMW 5-serie een geheel elektrische variant: de i5.

De BMW i5 die je op deze foto's ziet moet straks het leven van de Mercedes-Benz EQE en de omstreeks 2024 te verschijnen Audi A6 e-tron moeilijk maken. Het is opvallend hoe Mercedes-Benz en BMW nadrukkelijk voor een eigen aanpak kiezen. Waar Mercedes-Benz met de EQE een geheel los van de E-klasse staand elektrisch model op een eigen platform heeft gemaakt, wordt de i5 een variant van de nieuwe 5-serie die zijn koets en platform deelt met de types met verbrandingsmotoren.

Spyshots BMW i5 (5-serie)

BMW 5-serie

Over de aandrijflijn van de i5 valt nog niet veel te zeggen. Wel is het uiterlijk interessant. BMW zet nieuwe stappen op het uitgesproken designpad dat het momenteel bewandelt en geeft de nieuwe Fünfer een iets aflopende snuit met daarin ogenschijnlijk een bescheiden versie van de nierengrille. De nieuwe 5-serie - en dus ook de i5 - krijgt een opvallende hangkont toebedeeld. De achterklep loopt sterk af, ongetwijfeld een knipoog naar de achterkant van de 5-serie E12. We verwachten de marktintroductie van de nieuwe 5-serie in de tweede helft van 2023 of in het voorjaar van 2024.

PRIVATE LEASE BMW i5

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum