Eerste Tesla Superchargers in Nederland

Tesla Supercharger
Tesla SuperchargersTesla Model STesla Model STesla Model STesla Supercharger Duitsland
Een aantal dagen geleden werden de eerste Supercharger-laadstations van Tesla al geplaatst in Oosterhout en Zevenaar. Vandaag zijn de laadpalen officieel in gebruik genomen.

De in Oosterhout en Zevenaar geplaatste laadstations van Tesla, die als Supercharger door het leven gaan, moeten het mogelijk maken om met je Model S tot Keulen of Brussel te rijden. Nederland pioniert overigens niet met de Supercharger-stations, in de zomer ging Noorwegen ons al voor.

De Superchargers maken het mogelijk om gratis op te laden om zo via de belangrijkste snelwegen naar steden in Europa te kunnen komen. Binnenkort worden in Duitsland nieuwe laadstations geplaatst, volgend jaar zal ook de route van Brussel naar het zuiden van Frankrijk 'geopend' worden door het plaatsen van laadstations.

Het 'volgooien' van een Model S kost zo'n 20 tot 30 minuten. Dan is het accupakket 80 procent vol. De stations leveren 120 kilowatt DC (Direct Current), en is daarmee volgens Tesla krachtiger dan conventionele laadstations.

Eind volgend jaar moet iedereen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken binnen een straal van 320 km van een Supercharger wonen. Voor Engeland, Wales en Zweden geldt een percentage van 90 procent. De Model S heeft een actieradius van 480 km.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.