Eerste specificaties Zeekr X: zustermodel Volvo EX30

Bekende techniek

Zeekr X

Dit jaar nog komt Volvo met de EX30, een compacte elektrische cross-over die nog een stap onder de XC40 en C40 komt te staan. De Volvo EX30 krijgt in de vorm van de Zeekr X een zustermodel en het is die auto waar we je de eerste technische gegevens van kunnen melden.

Begin deze maand toverde Zeekr - net als Volvo en Smart een van de vele merken van het Chinese Geely - de X uit de hoge hoed. De Zeekr X is een scherp gelijnde, compacte elektrische cross-over die zeer waarschijnlijk ook naar Europa komt. De Zeekr X deelt zijn SEA-basis met auto's als de Smart #1, maar ook met de dit jaar te onthullen elektrische Volvo EX30. In de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie heeft AutoWeek de eerste specificaties van de Zeekr X opgedoken.

De Zeekr X is 4,45 meter lang, 1,84 meter breed en 1,57 meter hoog. Hij heeft een wielbasis van 2,75 meter. Hoewel de wielbasis van de Zeekr X dus tot op de centimeter gelijk is aan die van de Smart #1, is de Zeekr X wel 18 centimeter langer dan zijn technische broer van Smart. Niet geheel verwonderlijk komen ook de aandrijflijnen van de Zeekr X overeen met die van de Smart #1. Zo kunnen we melden dat er een versie komt met twee samen 428 pk sterke elektromotoren, die een topsnelheid heeft van 190 km/h én dat er een 272 pk krachtige achterwielaangedreven variant komt. Het wagengewicht van de Zeekr X bedraagt minimaal 1.840 kilo en ligt daarmee 20 kilo boven dat van de Smart #1.

Omdat de aandrijflijnen van de Zeekr X overeenkomen met die van de Smart #1 ligt het voor de hand dat Zeekr's elektrische cross-over ook met dezelfde accupakketten geleverd wordt als de #1. Reken dan in ieder geval ook op de komst van een 66 kWh accupakket. Ook voor de Volvo EX30 zetten we in op bovenstaande aandrijflijnen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.