Eenzame kerst voor Ghosn

Langer in Japanse cel

Carlos Ghosn Nissan

"Ik zit hier heel alleen het feest te vieren": de gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn blijft nog zeker tot 1 januari in de cel zitten. Dat heeft een rechter in Japan zondag besloten.

Ghosn werd half november opgepakt op verdenking van belastingfraude als topman van Nissan. Hij zou eigenlijk afgelopen vrijdag op borgtocht vrijgelaten kunnen worden, maar kreeg op het laatste moment een nieuwe aanklacht aan zijn broek. Die gaat over een vermeende schending van het vertrouwen vanwege een reeks dubieuze betalingen bij Nissan.

Onder de nieuwe aanklacht kan hij tien dagen worden vastgehouden. De aanklagers in Japan kunnen die termijn ook weer proberen te verlengen. In dat geval zou Ghosn niet eerder dan 11 januari op vrije voeten kunnen komen.

De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.