Eenmalig: Ferrari P540 Superfast Aperta

Ferrari SP2
Het ziet er naar uit dat Ferrari de roddel zat is, en daarom heeft besloten hun tweede, aanvankelijk supergeheime 'Special Project' dan maar openbaar te maken.
De tweede auto uit Ferrari's Portfolio programma is gebaseerd op de Ferrari 599 GTB Fiorano F1, maar werd door carrosseriebouwer Pininfarina stevig omgebouwd. Als voorbeeld diende daarbij een roadster die in 1968 door Fantuzzi werd gebouwd. Net als die auto, komt ook deze in een oplage van slechts één stuk. De one-off heeft de naam 'Ferrari P540 Superfast Aperta' meegekregen en is gebouwd in opdracht van Edward Walson – een Amerikaan wiens vader als uitvinder van de kabeltelevisie te boek staat. Geheel in stijl werd Walson junior al op het idee voor deze auto gebracht toen hij een film zag - 'Histoires Extraordinaires' uit 1968, waarin de Fantuzzi Ferrari een mooie bijrol speelt. Walson: "Ik heb er altijd van gedroomd om sportauto's te ontwerpen. Toen ik deze film zag wist ik het zeker: er komt een dag dat ik mijn 'eigen' Ferrari zou hebben." Ferrari legt de nadruk op het feit dat de one-off aan alle homologatie-eisen voldoet en dus zoals iedere auto die ze bouwen het uitvoerige testtraject heeft doorlopen. Impliciet lijken ze er ook mee te willen zeggen dat de niet door hen geautoriseerde one-offs dat niét hebben. De P540 Superfast Aperta is gebaseerd op een coupé en dus was het zaak om de chassisconstructie flink te verstevigen. Naar verluidt bleef de gewichtstoename door toepassing van carbon binnen de perken. Volgens Ferrari weegt de auto slechts 20 kilo meer dan de 599 waarop hij gebaseerd werd. Dat zou neerkomen op 1.710 kilo. Wielbasis en spoorbreedte bleven gelijk, maar de carrosserie werd een tikkie langer en lager.

Lezersreacties (86) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.